Головна » 2015 » Квітень » 21 » Зліт лідерів
11:37
Зліт лідерів

          18 квітня 2015 року  на базі Віньковецького НВК відбувся районний зліт лідерів-старшокласників учнівського самоврядування. Захід відвідали 52 дітей та 13 педагогів – організаторів із 13 шкіл Віньковецького району.

           Програма зльоту включала різноманітні етапи роботи, під час яких учасники могли проявити свої організаторські здібності, самостійність, комунікабельність, креативність та розвивали навички самопрепрезентації. Участь у реалізації подібних заходів створює можливість сучасним учням набувати життєвого досвіду, формувати креативні якості та практикуватися у входженні в соціальне середовище, адже школа – це модель майбутнього суспільства. Наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно та приймати нестандартні рішення.Учнівське самоврядування, і як його складова - зльоти старшокласників – це перші кроки молоді в доросле життя, де учні можуть відчути себе дорослими, аналізувати дорослі ситуації та приймати управлінські рішення, адже «кожну справу самі придумуємо, самі виконуємо і самі оцінюємо».

     З вітальним словом до учасників зльоту звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту Гевко Василь Іванович. Про діяльність Віньковецького БДЮТ  як координаційного центру учнівського самоврядування району, ознайомила Єлізарова Ірина Михайлівна, методист будинку дитячої та юнацької  творчості. В теоретичному модулі розглядалися питання «Формування життєвої позиції через діяльність учнівського самоврядування» (Штанько О.М., методист РМК) та «Специфіка діяльності учнівського самоврядування в умовах сільської школи: проблеми, перспективи розвитку» (Лиса Г.К., голова районного методичного об’єднання педагогів організаторів). Ключовим моментом зльоту став звіт районної Ради старшокласників:

-Звіт голови районної Ради старшокласників «Про діяльність  учнівського парламенту за 2014– 2015 навчальний рік (Андрійчук Аліна Олександрівна, учениця 9 класу, Дашковецького НВК;

-Звіт міністра з питань освіти і науки, культури і дозвілля «Про роботу міністерства з питань освіти і науки, культури і дозвілля за 2014– 2015 навчальний рік» (Трембовецька Ольга Володимирівна, учениця 10 класу, Зіньківського НВК);

-Звіт міністра з питань спорту і охорони довкілля «Про роботу міністерства питань спорту і охорони довкілля  за 2014–2015 навчальний рік» (Петрик Яна Валентинівна, учениця 9 класу, Подолянського НВК);

-Звіт міністра з питань засобів масової інформації «Про роботу міністерства  з питань засобів масової інформації за 2014– 2015 навчальний рік» (Бородкіна Поліна Вікторівна, учениця 11 класу, Петрашівської ЗОШ І-ІІІ ст.).

         Перевірити свою готовність до відповідальності, продуктивної та комфортної взаємодії один з одним лідери учнівського самоврядування мали можливість під час інтелектуальної гри «Моя країна – Україна», яку провела Хомишена Евеліна Янівна (педагог-організатор Віньковецького НВК), паралельно з грою методист з психологічної служби Масловська Світлана Михайлівна проводила тренінгове заняття з педагогами –організаторами на тему «Психологічна допомога дітям  в кризових ситуаціях».

         Підсумком зльоту стало вручення грамот учасникам , виставка учнівських газет «Лідер» та фотоколажів найчарівніших куточків району «Моє село – частинка України». На кінець заходу лідери вишукувались для спільного фото з девізом «МАЙБУТНЄ НАЛЕЖИТЬ ЛІДЕРАМ!!!».

 

Переглядів: 358 | Додав: metodust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar