Головна » 2019 » Січень » 23 » У СЕРЦІ РІДНА УКРАЇНА!
10:39
У СЕРЦІ РІДНА УКРАЇНА!

   22 січня  2019 року  працівники  Віньковецької центральної районної бібліотеки  для вихованців Віньковецького  БДЮТ організували і провели годину громадянства  «У серці рідна Україна». Україна - соборна! 100 років тому це слово було вписане в історію українського народу, адже нині виповнюється 100 років з дня проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
   Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.
   Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківським яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.
   Музичні вітання учасникам заходу подарували працівники Віньковецького районного будинку культури Н.Косарєва та С.Розанов. На завершення заходу вихованці патріотичного гуртка «Ми українці» створили коло єднання «Ми діти твої, Україно» .Соборність – це символ. Символ боротьби за волю, Порозуміння між людьми… І часточка надії і віри у майбутнє. Так, віри в майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною.

     

      

Переглядів: 278 | Додав: metodust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar